0343-432437 info@mesa-fbc.nl

Gerard Citroen

Gerard Citroen is sinds januari 2017 partner bij MESA Family Business Consultants. Komt zelf uit  een gerenommeerd retail familiebedrijf dat in 1827 door de oprichter werd ingeschreven in het handelsregister in Amsterdam (6e generatie). Zijn expertise ligt op het gebied van strategie, governance en digitalisering vraagstukken. Is bij Mesa onder andere verantwoordelijk voor het uitvoeren van (online) governance evaluaties en verzorgen van stratcons (strategische support sessies).

Gerard heeft nationale en internationale ervaring opgedaan in diverse marktsectoren op EMEA en ASPAC niveau in senior management functies, als zelfstandig ondernemer en als consultant. Momenteel naast zijn werk als Mesa partner actief in diverse corporate en family governance rollen als non-executive director in London, voorzitter raad van advies en voorzitter vaneen kitchen cabinet.

Is voor de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD, Doorn) verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van governance educatie programma’s. Geeft lezingen, doet wetenschappelijk onderzoek en publiceert artikels over ontwikkelingen en trends op het gebied van corporate governance.

tel 06 11 18 86 85

mail g.citroen@mesa-fbc.nl